Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



lördag 28 juni 2014

Doptårtor




Idag så döps lilla Alice. Det är Alice farmor som beställt tårtan till dopet och jag fick fria händer.
Det är alltid kul att få göra som man vill samtidigt nervöst. Jag gjorde en liten tre-våningstårta och en extratårta. Tårtan är fylld med hallonmousse och citronmousse. Spacklad med hallonmarängsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda av sugarpaste och marsipan.

/Sofia 




söndag 15 juni 2014

Superhjältetårta



I fredags fyllde Milo 4år och hans föräldrar beställde en tårta med superhjältar. Både Hulken, Spiderman och Batman finns med på tårtan. Tårtan är fylld med hallonmousse, vaniljmousse och chokladmousse. Spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda av sugarpaste och marsipan. Hulkenhanden är fylld med ricekrispietreat.

/Sofia 

lördag 14 juni 2014

Frosttårta


Meya fyllde 4 år och önskade sig en tårta med prinsessan Elsa och snögubben Olof från filmen Frost. Tårtan skulle ha två våningar och gå i rosa. Jag förstod ju redan när jag fick beställningen att det skulle vara en utmaning men det krånglade lite mer än jag tänkt mig. Bland annat så tappade stackars Elsa sitt huvud. Som tur var hände detta några dagar innan tårtan skulle vara färdig, så att jag kunde fixa till henne. Tårtan är fylld med jordgubbsmousse och chokladmousse. Spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med sugarpaste. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste.

/Sofia