Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



tisdag 28 januari 2014

Prinsesskakor


Imorgon fyller min lilla prinsessa 3 år. Dessa små kakor följer då med till födelsedagsfikat på förskolan. Det är samma recept som jag använde i december när jag gjorde kristyrkakorna. 

/Sofia 

lördag 11 januari 2014

Mimmi piggtårta


Idag var det dags för en Mimmi pigg tårta och födelsedagsbarnet hette även denna gång Rebecca.
Rebeccas mamma hade en bild på en tårta som hon ville ha och jag försökte så gott det gick att göra en likadan. Tårtan är fylld med två lager jordgubbsmousse och ett lager mjölkchokladmousse. Spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med vit sugarpaste. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste.

/Sofia


torsdag 9 januari 2014

Victoria's secret dekoration

                                  

På nyårsdagen fyllde Rebecka 10år. Eftersom vi var bortresta då hade jag ingen möjlighet att baka någon tårta. Men hennes mamma undrade om jag hade tid att göra dekorationer så skulle hon beställa en marsipantårta någon annanstans. Eftersom dekorationer går att förbereda i förväg tyckte jag att det var en bra ide. I Rebeckas ålder är det tydligen väldigt inne med parfymer från Victoria's secret:) Så det fick bli en presentkasse från Victoria's secret men det blev Rebecka's secret;) Ett nagellack och läppstift fick det oxå bli och en rosett runt kanten på tårtan. Tyvärr tog jag inget kort på dekorationerna men jag fick denna fina bilden av hennes mamma. Så det blev ett litet inlägg iallafall:) I helgen blir det en tårta med Mimmi Mouse. Återkommer med en bild på den.


/Sofia