Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



lördag 28 september 2013

Äpplepaj


Är det något som hör hösten till så är det väl äpplepaj:) Jag är av den åsikten att det ska vara mycket "deg" i pajen. Sen får den ju gärna var lite "knaprig" eller vad man nu ska kalla det.
Smulpaj är ju väldigt snabbt och smidigt. Jag slängde  ihop en paj häromdagen som blev väldigt god. Den uppskattades av hela familjen och försvann fort. 

Äpplepaj:
Valfri mängd äpplen (jag hade 6st)
 200g smör
1dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1tsk kanel

1. Skala äpplena och skär dem i bitar.
2. Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och havregryn.
3. Smörj en pajform och lägg i äppelbitarna. Sprid kanelen över äpplena och häll över smeten.
4. Grädda i 175grader i ca 25 min.
5. Njut:)

/Sofia 

lördag 21 september 2013

Häst- & Traktortårta


Min jobbarkompis Sara och hennes man fyller 30. Jag fick äran att baka tårtor till deras kalas:) Eftersom Sara är en hästtjej var det ju inte svårt med motivet. De bor på landet  så det fick helt enkelt bli lite bondgårdstema på tårtorna. Jag ville att tårtorna skulle matcha varandra och det tycker jag att jag lyckades med. Det var första gången jag gjorde en häst men jag tycker den blev ganska naturtrogen.

Tårtan är fylld med chokladmousse, hallonmousse och passionsfruktmousse. Den är spacklad med marängsmörkräm och täckt med sugarpaste.
Traktorn är gjord av rice krispietreats och täckt med sugarpaste. Hästen är gjord av modelleringschoklad. Resten av dekorationerna är gjorda av sugarpaste.

Passionsfruktmousse 

6st passionsfrukter
0,75dl syltsocker
2dl grädde 

1. Gröpa ur frukterna och lägg fruktköttet i en kastrull. Koka upp.
2. Tillsätt syltsockret. Koka några minuter.
3. Låt sylten stå kallt, gärna över natten.
4. Vispa grädden, blanda ner sylten.

/Sofia 


Pakettårta till Ville



Det är äntligen dags för en tårta igen:) Jag har bakat en del tårtor som jag inte lyckats få ut på bloggen. Jag har lite problem med att ladda upp bilder på datorn. Så det får bli mobilbilder istället:(
Den här bakade jag till Ville som fyllde 20år för ett tag sen. Tårtan är fylld med hallonmousse och chokladmousse. Spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste. 

/Sofia