Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



måndag 20 maj 2013

Blåbärsgrottor!

Man tager vad man haver.... Testade att baka utan formar i min minimuffinsplåt! Det gick över förväntan, men så har jag en med bra non-stick yta också... Det var lite knapert på syltfronten så jag kokade snabbt ihop lite blåbär från frysen med syltsocker (varför gör man inte det oftare?!) Provsmakade några men frös resten kvickt, till kommande födelsedagskalas! Formen hittar ni HÄR, och receptet är detta:

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • Rör samman alla torra ingredienser med rumsvarmt smör. Låt vila en stund i kylen. Forma små runda bollar av degen och tryck ned i formarna .Fyll hålet med sylt. Grädda i ca 10 min i 200grader.
    Jag lyfte ur de färdiga kakorna med två knivar.


    lördag 18 maj 2013

    NHL-tårta till Arvid och prinsessan Heddas tårta!

    Min kollegas hockey-tokige son fyllde 11 år förra veckan. Så en tårta med NHL- emblemet fick det bli! Jag skar ut det i sockerpasta men sen är tårtan täckt med orange-färgad vitchoklad-fluff. Jag gjorde det på lillasysterns prinsess-tårta i somras, så vi körde en favorit i repris! Upptäckte att jag aldrig visat den, så här kommer en bild på den oxå :)

     
    Prinsessan fick nog blåbär och vit choklad i sin, men i hockey-tårtan är det mjölkchokladfluff och hallonmousse! Pärlorna på är från Ditt skafferi och är lite mjukare än vanliga silverkulor. Fluffet är färgat med Wiltons pastafärger och kronan är gjord i sockerpasta från Wilton.
     
     
    .
    /Annett

    lördag 11 maj 2013

    Drömtårta



    Bakningen har verkligen fått stå tillbaka det sista. Men idag känner jag att det kan vara dags:) Funderar på vad jag ska baka bara. Bullar går det ju alltid åt men jag är sugen på en god småkaka också. Häromdagen bakade jag i alla fall denna klassiker, drömtårtan. Så enkel, snabb och helt enkelt underbart god. För att piffa till kakan lite så färgade jag smörkrämen cerise. Receptet kommer från "Vår kokbok".

    Drömtårta:
    3 ägg
    1½dl socker
    5msk potatismjöl
    1msk vetemjöl
    2msk kakao
    1tsk bakpulver

    Fyllning:
    200g rumsvarmt smör
    1½dl florsocker
    2tsk vaniljsocker
    3 äggulor
    ev. färg

    Gör så här:
    1. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda kakaopulvret med de båda mjölsorterna och bakpulvret.
    3. Rör försiktigt ner i smeten. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och grädda i ca 5min i 250 grader.
    4. Strö socker över kakan och låt den svalna något. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper och dra av pappret som kakan gräddats på. Låt kakan kallna.
    5. Vispa smöret vitt och fluffigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och äggulor och blanda till en slät kräm.
    6. Bred smörkrämen över kakan och rulla ihop den. Förvara kakan svalt.

    /Sofia