Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



torsdag 31 januari 2013

En USA-tårta till!


Nu var det dags för min andra USA-tårta. Denna gång var de Maria som ville överraska sin man på födelsedagen. Hennes man är väldigt intresserad av amerikanska bilar och skall snart på en resa till USA. Tårtan är fylld med mörk citronchokladmousse och hallonmousse, spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med röd marsipan och blå sugarpaste. Dekorationerna är gjorda av sugarpaste. Vad som inte syns på bilden är att det på tårtan skulle stå "Te höftkamma". För er som inte förstår något kan jag bara säga "tidahölmska":)
/Sofia

tisdag 29 januari 2013

10-årig bröllopstårta!

Då var det dags för nästa bröllopstårta, Lisa & Petter som firar 10-årig bröllopsdag. Grattis!
Detta skulle de fira med släkt och vänner, till festen ville de gärna ha en bröllopstårta. Eftersom vi redan hade ett bröllop inbokat fick tårtan gå i samma stil och smak. Men samtidigt ville jag gärna göra den lite annorlunda. Festen skulle hållas i lokal som går i lite gammal och rustik stil och brudparet tänkte dekorera med röda rosor så därför fick tårtan också röda rosor. Lisa & Petter ville gärna att det skulle framgå på tårtan vad de firade.


Så det blev ett hjärta kantat med pärlor och deras initialer samt siffran 10. Tårtan är fylld med hallonmousse och chokladmousse. Spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med vit sugarpaste. Dekorationerna är också gjorda av sugarpaste.


/Sofia

måndag 28 januari 2013

13-års tårta med smink


Anna fyller 13 år och hennees mamma önskade en tårta med smink och så skulle 13 vara med på tårtan.
Det fick bli en sko, ett nagelllack, ett läppstift och ett halsband med ett 13-hänge:) Färger som Anna gillar är rosa och vinrött därav färgvalet på tårtan. Hoppas att Anna blir nöjd:)
Tårtan är fylld med jordgubbsmousse och citronmousse, spacklad med vitchokladmousse och täckt med rosa marsipan. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste.

/Sofia

söndag 27 januari 2013

Bröllopstårta

I helgen fick vi äran att göra Linda och Henriks bröllopstårtor. Bröllopet skulle gå i vintagestil med spetsdukar på borden och spetsbrudklänning osv. Brudparet ville ha en helvit tårta gärna med spets och så någon form av blomma på topptårtan. I övrigt skulle tårtan var ganska stilren. Bruden ville absolut inte att den skulle vara gullig. Vi var lite osäkra på hur vi skulle få till den som de vill ha det men hoppas att vi lyckades.

Som ni ser är det nästan omöjligt att få till ett bra kort på en tårtställning med tårtor, det blir skuggor och man får inte alls fram hur de ser ut i verkligheten.


Tog därför en närbild på spetskanten för att ni ska kunna se hur tårtan ser ut. Vi valde att spraya tårtorna med ätbart glitterspray får att få en fin lyster också det väldigt svårt att få fram på bilder.
Själva tårtan var fylld med hallonmousse och chokladmousse, spacklad med vitchokladsmörkräm och täckt med sugarpaste. Dekorationerna var också gjorda av sugarpaste.
Denna helgen har det varit mycket tårtbakande så fler inlägg är på gång.

Sofia & Annett

söndag 20 januari 2013

Monster high tårta

Då var det dags för veckans sista tårta:) Mathilda fyller 9år och önskade sig en monster high tårta. Måste erkänna att jag inte visste riktigt vad detta var. Men det är ju det som är kul oxå:) Gillade definitivt detta tema på tårtan. Tårtan är fylld med citronmousse och hallonmousse, spacklad med hallonmarängsmörkräm och täckt med sugarpaste. Dekorationerna är också gjorda i sugarpaste. Eftersom Mathilda är allergisk mot mjölkprotein fick hon en egen tårta.
Denna tårta var fylld med hela hallon och hallonvaniljkräm. Sedan är den spacklad med chokladsmörkräm och täckt med sugarpaste. Även dessa dekorationer är gjorda av sugarpaste. /Sofia

lördag 19 januari 2013

Hello Kitty tårtor

Igår blev det inte bara en pakettårta utan även två Hello Kitty tårtor. Ellen fyllde 4år och hon ville ha en rosa Hello Kitty tårta med blommor. Eftersom de var ganska många så behövde de två tårtor, så då blev det två olika modeller. Bägge tårtorna var fyllda med jordgubbsmousse och chokladmousse. De spacklades med vitchokladsmörkräm och täcktes med sockerpasta. Dekorationerna består av sockerpasta, sockerpärlor och sprayades med ätbart pärlemospray. Receptet på jordgubbsmoussen kommer från Bengtssons Baksida och räcker till 2 lager i en 24cm tårta. Jordgubbsmousse: 250gram frysta jordgubbar 1,5dl vatten 2dl gelesocker 1,5 dl grädde Lite citronsaft från flaska Gör så här 1. Koka upp jordgubbarna i vattnet tillsammans med några droppar citron tills allt har trådat isär och ser ut som mos, tar car 20-30 minuter. 2. Häll i gelesocker och koka några minuter. 3. Ställ in i kylen och svalna tills den är helt kall. 4. Vispa upp grädden och blanda det i jordgubbsmoset. /Sofia

fredag 18 januari 2013

Pakettårta

Idag blev det en pakettårta till Alice som fyller 9år. Hennes mamma sa att Alice sett en tårta som såg ut som ett paket med prickar som hon tyckte var fin. Men att Alice gillade det mesta. Favoritfärg är rosa och så gillar hon blommor och fjärilar.
Jag har ju länge velat göra en pakettårta så jag kände att nu var det dags, jag var lite nervös för rosetten men det gick ju bra:) Blev lite prickar och några fjärilar också. Tårtan fylldes med citronmousse och hallonmousse. Den spacklades med vitchokladsmörkräm och täcktes med sockerpasta. Dekorationerna är också gjorda i sockerpasta och sprayade med ätbart pärlemospray från Ditt skafferi. Hallonmousse(receptet kommer från Bengtssons baksida): 200g frysta hallon 1dl florsocker 1oog färskost 4 gelatinblad 2dl grädde Gör så här: 1. Koka upp de frysta hallonen, låt koka 2 minuter. Passera hallonen genom en sil och låt svalna en stund. 2. Blanda ca hälften av hallonmoset med färskosten och florsockret. 3. Blötlägg gelatinbladen. 4. Vispa grädden. 5. Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonmoset, låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskostgrädden. 6. Blanda till sist ner den vispade grädden. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan. /Sofia

onsdag 16 januari 2013

Dinosaurietårta

Jag fick en förfrågan sådär lite i sista minuten om jag kunde baka en dinosaurietårta till Marius som fyllt fem år. Jag hade gårdagen på mig att  fixa ihop något bra. Då det finns en dinosauriefantast även i detta hem insåg jag att det nog inte är sista gången jag gör en sån. Eftersom jag hade lite tidsbrist hann jag inte prova mig fram utan fick helt enkelt nöja mig med första försöket. Jag hoppas att Marius blir nöjd själv ser jag ju en del saker jag kunde fått till bättre. Men annars är jag riktigt nöjd. äntligen fick jag använda mitt paket med chokladsugarpaste som legat och bränt i lådan:) Sen hittade jag även en burk med sprayglitterfärg som jag inte kunde låta bli att använda rikligt. Lite glitter är aldrig fel. Tårtan innehöll hallonmousse och chokladmousse och är spacklad med vitchokladsmörkräm. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste.
Som ni märkt har det varit ganska lugnt på bloggen efter jul. Det gäller helt enkelt att få tiden att räcka till när man jobbar. Men det kommer att komma en del tårtor här på bloggen i januari så håll utskik:) /Sofia

tisdag 1 januari 2013

USA-tårta!



Gott nytt år! Vi startar 2013 med årets första födelsedagstårta. Söta Rebecka fyller nio år idag och önskade sig en tårta med USA-tema. Som vanligt surfade jag runt för lite inspiration och detta blev resultatet. Tårtan är fylld med hallonmousse och dumlefluff. Sedan är den spacklad med hallonmarängsmörkräm och täckt med röd marsipan och blå sugarpaste. Dekorationerna är också gjorda i sugarpaste.

Dumlefluff:

180g dumle
3dl grädde

Gör så här:
1. Dela dumlekolorna i bitar.
2. Värm grädden utan att koka den.
3. Blanda ner kolorna och rör tills de smält.
4. Låt stå i kylskåp i minst 4h gärna över natten.
5. Vispa till önskad konsístens.

/Sofia