Välkommen! I en djungel av bakbloggar vill vi göra en blogg med det vi saknat hos andra. Här vill vi att ni ska känna er som hemma, hitta inspiration och roliga tips. Från det allra enklaste till det lite mer avancerade. Vi kommer inte bara att visa det vi lyckas med utan även det vi misslyckas med, så ni slipper gå i samma fälla. Vi har även lite smått börjat baka på beställning. Så hör av er om ni hittar något ni gillar:)


/Annett & Sofia



söndag 11 mars 2012

Choklad whoopie pies med vitchoklad smörkräm!


Hittade detta receptet på whoopie pies på Sockerrus och valde att fylla dem med en vit chokladsmörkräm. Blev väldigt mumsigt:) Receptet ger 40 kakor (20 dubbla).
Det var första gången jag bakade whoopie pies, tyckte att det gick väldigt snabbt och lätt att baka dem. Smaken blev över förväntan.

Choklad whoppie pies:

100g rumsvarmt smör
1 1/4dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3dl mjöl
2tsk bakpulver
½dl kakao
1tsk vaniljsocker
1½dl mjölk

1. Vispa smör och socker till en fluffig kräm.
2. Tillsätt ägget och rör om till det är väl blandat.
3. Rör ner alla torrvaror och rör om.
4. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS:
vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).
5. Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.
6. Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min.Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

Vitchoklad smörkräm:

100g vit choklad
100g rumsvarmt smör
100g creme cheese

1. Smält chokladen över vattenbad och låt svalna lite.
2. Vispa ihop chokladen, smöret och creme cheesen.
3. Bred eller spritsa krämen på hälften av kakorna och lägg på resten av kakorna.
/Sofia

1 kommentar: